ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                        ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Τη Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019, πραγματοποιήθηκε στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, εκπαιδευτική ημερίδα με θέμα: «Ανήλικοι οι οποίοι αιτούνται ή δικαιούνται διεθνή προστασία και η αντιμετώπισή τους από το δικαστικό σύστημα» που διοργανώθηκε από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου σε συνεργασία με την Υπηρεσία Επιμελητών Ανηλίκων και Κοινωνικής Αρωγής Θεσσαλονίκης Τμήμα Επιμελητών Ανηλίκων και τον Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης.

 

Στα πλαίσια της εν λόγω επιστημονικής ημερίδας, δόθηκε η ευκαιρία στους συμμετέχοντες να συζητήσουν για τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να διασφαλιστεί η προστασία των ανηλίκων που αιτούνται ή δικαιούνται διεθνούς προστασίας αλλά και το ακόμη σημαντικότερο θέμα, αυτό της αντιμετώπισής τους από το δικαστικό σύστημα.

 

Στην ημερίδα συμμετείχε με κεντρική εισήγησή του, ο βουλευτής και Ομότιμος Καθηγητής Νομικής Σχολής Α.Π.Θ., κ. Νικόλαος Παρασκευόπουλος. Ανάμεσα στους ομιλητές ήταν η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, κα Ξένη Δημητρίου-Βασιλοπούλου, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης κ. Ευστάθιος Κουτσοχήνας και η Πρόεδρος του Δ.Σ. Συνδέσμου Επιμελητών Ανηλίκων Ελλάδος, κα Πάρη Ζαγούρα. Στις εργασίες της ημερίδας συμμετείχαν μεταξύ άλλων η Βοηθός Συνήγορος του Πολίτη για τα δικαιώματα του παιδιού, κα Θεώνη Κουφονικολάκου, ο Πρόεδρος του ΕΚΚΑ κ. Περικλής Τζιάρας, η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Εγκληματολογίας-Σωφρονιστικής της Νομικής Σχολής Α.Π.Θ., κα Αγγελική Πιτσέλα, καθώς και πλήθος έγκριτων επιστημόνων και εκπροσώπων της Ελληνικής Αστυνομίας.

 

 

 

 

 

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Αποθήκευση αρχείου