Επίσκεψη της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Στη Μόσχα, 28-31 Μαρτίου 2018

 

            Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κα Ξένη Δημητρίου-Βασιλοπούλου, ύστερα από πρόσκληση του Γενικού Εισαγγελέα της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Yu. Ya. Chaika, μετέβηκε στη Μόσχα από 28 έως 31 Μαρτίου 2018, προκειμένου ως Επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας να συμμετάσχει στο δεύτερο Στρογγυλό Τραπέζι με θέμα «Εγχώρια και Διεθνής Τρομοκρατία: Πρόληψη, ανίχνευση, καταστολή και διερεύνηση», όπως προβλέπεται στο Πρόγραμμα Συνεργασίας μεταξύ της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου και της Γενικής Εισαγγελίας της Ρωσικής Ομοσπονδίας για τα έτη 2017-2020 και το οποίο υπεγράφη στη Μόσχα στις 13 Δεκεμβρίου 2017.

          Στην ελληνική αντιπροσωπεία, μετείχαν ο Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ιωάννης Αγγελής και δύο στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας.

          Οι συμμετέχοντες στην προαναφερόμενη επιμορφωτική συνάντηση, αφού ανέπτυξαν με εισηγήσεις τους όλες τις διαστάσεις του θέματος, αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με το νομοθετικό πλαίσιο και τις καλές πρακτικές, που εφαρμόζονται στις δύο χώρες σχετικά με την πρόληψη και καταστολή φαινομένων εγχώριας και διεθνούς τρομοκρατίας.