Πρόσκληση Επιστημονικής εκδήλωσης με θέμα “Ο κύκλος της βίας-Παιδική Κακοποίηση και Κακοποίηση Ζώων” στη Θεσσαλονίκη

Επιστημονική εκδήλωση που οργανώνει η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου από κοινού με την ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΦΙΛΟΖΩΪΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ και τη ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ την Τρίτη 26-9-2017 και ώρα 16:00

 

            Στις Ηνωμένες Πολιτείες η σχέση της κακοποίησης ζώων με την παιδική κακοποίηση είναι γνωστή και τεκμηριωμένη εδώ και αρκετά χρόνια. Τα εγκλήματα κατά των ζώων διερευνούνται με μεγάλη προσοχή και χρησιμοποιούνται ως εργαλείο ανίχνευσης της παιδικής κακοποίησης. Στην Ελλάδα, όμως, μόνο πρόσφατα άρχισε η σύνδεση αυτή να γίνεται αντιληπτή.Όλοι βλέπουμε την ανάγκη να διώκεται η παιδική κακοποίηση, αλλά δεν αντιλαμβάνεται ο καθένας τη σημασία της δίωξης της κακοποίησης ζώων.  Ωστόσο, έχει ιδιαίτερη σημασία να γίνει κατανοητό ότι η βία είναι βία, και ότι το άτομο που κακοποιεί σήμερα ένα ζώο, θα βιαιοπραγήσει αύριο πάνω σε σύντροφο ή σε παιδί, και στις περισσότερες περιπτώσεις, η βία ασκείται παράλληλα.

            Η επιστημονική εκδήλωση ο “Κύκλος της Βίας, Παιδική Κακοποίηση – Κακοποίηση Ζώων”, που πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία και τη Συμμαχία Για Την Ελλάδα, προσφέρει πολύτιμη γνώση για την αποτελεσματική δίωξη της κακοποίησης παιδιών και ζώων.

            Συγκεκριμένα για την παιδική κακοποίηση, η Επικεφαλής της Μονάδας Παιδικής Κακοποίησης της Εισαγγελίας του Μανχάταν θα παρουσιάσει τις βέλτιστες πρακτικές που χρησιμοποιούνται στις Ηνωμένες Πολιτείες στη διερεύνηση και δίωξη της σωματικής και σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών. Επιπλέον, θα μιλήσει  για τα Κέντρα Στήριξης Παιδιών, τις καινοτόμες αυτές δομές που αναπτύσσονται στις ΗΠΑ,  είναι επικεντρωμένες στο παιδιά-θύματα, φροντίζουν την προάσπιση των δικαιωμάτων τους και την ψυχική τους υγεία, εξασφαλίζουν αξιοπρέπεια, σεβασμό και φροντίδα, συμβάλλοντας σημαντικά στη βελτίωση της ποιότητας των ακροάσεων των παιδιών-θυμάτων χωρίς να επιφέρουν επιπρόσθετο πόνο και ταλαιπωρία από αυτή που έχουν ήδη υποστεί.

            Τα Κέντρα Στήριξης Παιδιών ενισχύουν τη συνεργασία Αστυνομικών και Εισαγγελικών Αρχών, γεγονός που συμβάλλει σημαντικά στην αποτελεσματική δίωξη αυτών των εγκλημάτων.

 

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου

Ξένη Δημητρίου – Βασιλοπούλου

 

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Αποθήκευση αρχείου