ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΑΝΤΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΤΟΥ Α.Π. ΡΟΥΣΣΟ-ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΠΑΠΑΔΑΚΗ

 

Με βαθύτατη θλίψη αποχαιρετήσαμε στο τελευταίο του ταξίδι τον Ρούσσο-Εμμανουήλ Παπαδάκη, Αντεισαγγελέα Α.Π., Πρόεδρο της Ενώσεως Εισαγγελέων. Ο Ρούσσος-Εμμανουήλ Παπαδάκης γεννήθηκε στα Χανιά Κρήτης το 1948. Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Στο δικαστικό σώμα εισήλθε τον Οκτώβριο του 1975. Υπηρέτησε στις Εισαγγελίες Πρωτοδικών Αθηνών, Μεσολογγίου, Σύρου, Σάμου, Άμφισσας και στις Εισαγγελίες Εφετών Δωδεκανήσου, Αιγαίου, Αθηνών. Το 2006 προήχθη μετά από λαμπρή σταδιοδρομία σε Αντεισαγγελέα Αρείου Πάγου. Υπήρξε αντιπρόσωπος της Ελλάδας από το 2007 στο C.C.P.E. (Consultative Council of Prosecutors of Europe). Εκπροσώπησε την Ελλάδα στο τρίτο παγκόσμιο Συνέδριο Γενικών Εισαγγελέων στη Ρουμανία. Τον Μάρτιο του 2012 εξελέγη Πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος.

            Ύστερα από άνιση μάχη με την επάρατο νόσο απήλθε των εγκοσμίων την 4η Οκτωβρίου 2013.

            Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε την 5η Οκτωβρίου 2013 στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών, όπου τίμησαν τη μνήμη του απελθόντος ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Χαράλαμπος Αθανασίου και ο πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Αντώνης Ρουπακιώτης καθώς και πλήθος συναδέλφων και φίλων του, εκπρόσωποι δε φορέων εξεφώνησαν συγκινητικούς επικήδειους λόγους. 

         Χαρακτηριστικό είναι το απόσπασμα από τον ύστατο χαιρετισμό της Εισαγγελέως του Α.Π. κας Ευτέρπης Κουτζαμάνη που αποδίδει την πεμπτουσία της φιλοσοφικής στάσης του εκλειπόντος «…σε καλοτυχίζουμε, Ρούσσο, γιατί πραγμάτωσες το προσωπικό σου «πιστεύω» ότι «για να οδηγήσουμε το τραίνο της ανθρωπότητας στην κοιλάδα των ανθρώπινων αξιών, στη ζωή πρέπει να είμαστε ήρωες, όχι μηδενικά». Ή όπως το είχες διατυπώσει και εσύ ο ίδιος: «heroes, not zeroes». Και τώρα δικαιωματικά εισέρχεσαι στη χώρα των Μακάρων, διότι εσύ ήσουν ένας ήρωας στη ζωή».

            Η Εισαγγελέας, οι Αντεισαγγελείς και οι Δικαστικοί Υπάλληλοι της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου εκφράζουμε την ολόψυχη συμπαράστασή μας στο βαρύ πένθος της οικογένειας του εκλιπόντος.

 

Αιωνία η μνήμη του