ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 14-1-2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου  στα πλαίσια του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας Δικαιοσύνης, υποδέχτηκε στις 18 Οκτωβρίου 2019 σαράντα (40) φοιτητές, μαζί με τους καθηγητές τους, της Νομικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, που στα πλαίσια της υποδοχής, εκτός άλλων, παρακολούθησαν την ακροαματική διαδικασία σε Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, αφού προηγουμένως είχαν ενημερωθεί αρμοδίως για το αντικείμενο  κάθε υπόθεσης.

Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Δικαιοσύνης έχει θεσπιστεί από το Συμβούλιο της Ευρώπης και εορτάζεται κάθε έτος στις 25 Οκτωβρίου. Σκοπός της ημέρας αυτής είναι να φέρει τους πολίτες πιο κοντά στη Δικαιοσύνη, να τους ενημερώσει για τα δικαιώματά τους και να προβάλλει το έργο του Συμβουλίου της Ευρώπης και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στον τομέα της Δικαιοσύνης, μέσω της γνωριμίας με τις δικαστικές υπηρεσίες του κάθε κράτους και της διοργάνωσης ημερίδων και σεμιναρίων.

Οι φοιτητές που συμμετείχαν στην εκδήλωση, είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν και να ανταλλάξουν  απόψεις με Δικαστικούς και Εισαγγελικούς Λειτουργούς, μέλη του Ανώτατου Δικαστηρίου της Χώρας και θεώρησαν  την εμπειρία τους αυτή ιδιαιτέρως εποικοδομητική και επωφελή.

Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου προσβλέπει στην εδραίωση του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας της Δικαιοσύνης στη Χώρα μας αλλά και στον εμπλουτισμό της με ποικίλες δραστηριότητες όπως ημερίδες αλλά και ενημέρωση των πολιτών για το δικονομικό μας σύστημα.