ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

      Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου σε συνεργασία με την Πρεσβεία του Ηνωμένου Βασιλείου, πραγματοποίησε ένα τριήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο στο Αμφιθέατρο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας, στην Αθήνα, από τις 4 έως τις 6 Μαρτίου 2019.

Το εν λόγω εκπαιδευτικό σεμινάριο απευθυνόταν σε εισαγγελικούς λειτουργούς που ασχολούνται με υποθέσεις οργανωμένου εγκλήματος, την αντιμετώπιση του κυβερνοεγκλήματος και της σεξουαλικής εκμετάλλευσης ή κακοποίησης ανηλίκων.

Στους εκπαιδευόμενους δόθηκε η ευκαιρία να κατανοήσουν τους τρόπους με τους οποίους οι παραβάτες μπορούν να εκμεταλλευτούν τον Κυβερνοχώρο, όχι μόνο για να διαπράξουν αδικήματα αλλά και για να καλύψουν τις πράξεις τους και τα ίχνη τους και απέκτησαν τις κατάλληλες γνώσεις που θα τους επιτρέπουν να χρησιμοποιούν αυτούς τους ίδιους τρόπους και εργαλεία για να αποκαλύπτουν την εγκληματική τους δράση. Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες και θα αφορά άλλες φορές σε Ανακριτές και άλλες σε Εισαγγελείς. Εκπαιδευτής ήταν ο κ. Mark Bentley, πρώην αξιωματικός της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Ηνωμένου Βασιλέιου, ο οποίος είχε μεταξύ άλλων, υπηρετήσει στη Διεύθυνση προστασίας Ανηλίκων και στη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και που έχει ήδη εκπαιδεύσει αστυνομικούς, εισαγγελείς και ανακριτές, τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο όσο και σε άλλα κράτη.

Το εκπαιδευτικό σεμινάριο παρακολούθησαν είκοσι πέντε (20) εισαγγελικοί λειτουργοί όλων τω βαθμίδων, τρεις (3) εισαγγελείς της Στρατιωτικής Δικαιοσύνης, πέντε (5) εκπρόσωποι της Ελληνικής Αστυνομίας και οκτώ (8) υποψήφιοι εισαγγελικοί πάρεδροι της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, οι οποίοι θεώρησαν τη συμμετοχή και εκπαίδευση τους ιδιαιτέρως εποικοδομητική και επωφελή.