Επίσημη Επίσκεψη Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου στη Ρωσία 11-16 Ιανουαρίου 2017

Επίσημη Επίσκεψη της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου

στη Ρωσία , 11-16 Ιανουαρίου 2017

 

        Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κα Ξένη Δημητρίου – Βασιλοπούλου, ύστερα από πρόσκληση του Γενικού Εισαγγελέα της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Yu. Ya. Chaika, πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στη Ρωσία, στις 11-16 Ιανουαρίου 2017. Στην επίσκεψη αυτή συμμετείχαν οι Αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου κ.κ. Γεώργιος Παντελής, Κωνσταντίνος Παρασκευαϊδης και Άννα Ζαΐρη.

        Στον πρώτο σταθμό της επίσκεψής της, στη Μόσχα, συμμετείχε στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 295η επέτειο της ίδρυσης της Εισαγγελίας της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

        Στα πλαίσια της συνάντησής της με τον ομόλογό της Γενικό Εισαγγελέα της Ρωσικής Ομοσπονδίας, αφού επισήμαναν τα θετικά αποτελέσματα των Προγραμμάτων Συνεργασίας για τα έτη 2011-2016, που υπεγράφησαν βάσει του από 16-4-2010 Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου και της Γενικής Εισαγγελίας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, συμφώνησαν να συνεχίσουν την αγαστή συνεργασία τους με την υπογραφή ενός νέου Προγράμματος Συνεργασίας για τα έτη 2017-2020.

        Στη συνέχεια, μετέβη στην Αγία Πετρούπολη, όπου συναντήθηκε με τον Εισαγγελέα της Αγίας Πετρούπολης κ. SergeyLitvinenko, με τον οποίο συζήτησαν για θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.