Επίσημη Επίσκεψη της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου στην Κούβα, 13-20 Μαρτίου 2018

         Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κα Ξένη Δημητρίου – Βασιλοπούλου, ύστερα από πρόσκληση του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας της Κούβας πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στην Αβάνα της Κούβας, από τις 13 έως τις 20 Μαρτίου 2018. Στην επίσκεψή αυτή συμμετείχε και η κα Άννα Ζαϊρη, Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και Πρόεδρος της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας και Ελέγχου των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης.

        Ως Επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου συμμετείχε με ομιλία της στη 14η Διεθνή Συνάντηση Ποινικών Επιστημών 2018, η οποία έλαβε χώρα στο PalaciodeConvenciones στην Αβάνα, στις 14-16 Μαρτίου τ.ε.

        Επιπλέον, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου υπέγραψε και Μνημόνιο Συνεργασίας με τον ομόλογό της Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας της Κούβας κ. DarioDelgadoCuro, επισφραγίζοντας τη συνεργασία των δύο εισαγγελικών αρχών.

        Επίσης, συναντήθηκε και με την Πρέσβη της Ελλάδας στην Αβάνα κα Στέλλα Μπεζιρτζόγλου.

        Τέλος, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου επισκέφθηκε μία από τις δομές προστασίας ανηλίκων και νέων, το “Κέντρο Προστασίας Παιδιών και Εφήβων” (CentroDeProtecciónANiñas, NiñosYAdolescentes), όπου ενημερώθηκε για τον τρόπο λειτουργίας του.