Επίσκεψη της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου στο Παρίσι, 21-24 Σεπτεμβρίου 2017

 

        Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κα Ξένη Δημητρίου – Βασιλοπούλου, ως Επικεφαλής αντιπροσωπείας εισαγγελικών λειτουργών της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, μετέβη στο Παρίσι, 21-24 Σεπτεμβρίου 2017, στα πλαίσια ενημερωτικής επίσκεψης.

        Συγκεκριμένα, η ελληνική αντιπροσωπεία επισκέφθηκε τα Γραφεία της Εθνικής Ομάδας Ερευνών Αστυνομίας της Διεύθυνσης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γαλλίας, προκειμένου να ενημερωθεί από εκπροσώπους της για τις δράσεις της συγκεκριμένης Υπηρεσίας, με την οποία έχει συγκροτηθεί Κοινή Ομάδα Έρευνας με την αντίστοιχη Αστυνομική Υπηρεσία της Θεσσαλονίκης. Η συνεργασία των προαναφερόμενων Υπηρεσιών, υπό την εποπτεία των αντίστοιχων Εισαγγελικών Γραφείων στο Παρίσι και στη Θεσσαλονίκη, έχει ως σκοπό την καταπολέμηση εγκληματικών οργανώσεων, που δρουν στη Γαλλία και στην Ελλάδα.

        Στα πλαίσια της συνάντησης αυτής η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου μίλησε για τον θεσμό του Εισαγγελέα στην Ελλάδα και τις γενικές αρμοδιότητές του στο ελληνικό δικαιϊκό σύστημα.

        Στην ανωτέρω συνάντηση παρέστη και ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στην Europol, που συμμετέχει στην παραπάνω Κοινή Ομάδα Έρευνας, η οποία απαρτίζεται από ανακριτές, εισαγγελείς και αστυνομικούς από το Παρίσι και τη Θεσσαλονίκη.