Επίσκεψη της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου στην Αρμενία, 30 Ιουνίου – 4 Ιουλίου 2018

        Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κα Ξένη Δημητρίου – Βασιλοπούλου, ύστερα από πρόσκληση του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας της Αρμενίας κ. Αρτούρ Νταβτιάν πραγματοποίησε επίσκεψη στην Αρμενία, από τις 30 Ιουνίου έως και τις 4 Ιουλίου 2018. Στην επίσκεψή αυτή συμμετείχε και ο Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Κωνσταντίνος Παρασκευαϊδης.

        Η ελληνική αντιπροσωπεία παρέστη στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό των 100 ετών από την ίδρυση της Γενικής Εισαγγελίας της Αρμενίας, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στο Ερεβάν την 1η Ιουλίου, όπου είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με Εισαγγελείς, εκπροσώπους άλλων χωρών καθώς και με τον Πρόεδρο της Διεθνούς Ένωσης Εισαγγελέων, κ. GerhardJarosch.

        Επιπλέον, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου υπέγραψε Μνημόνιο Συνεργασίας με τον ομόλογό της Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας της Αρμενίας, θέτοντας τα θεμέλια μιας αγαστής συνεργασίας μεταξύ των δύο εισαγγελικών αρχών.

        Στην προαναφερόμενη τελετή υπογραφής του Μνημονίου Συνεργασίας παρέστη, επίσης, η Πρέσβης της Ελλάδας στην Αρμενία κα Ναυσικά Νάνσυ Εύα Βράιλα.