Επίσκεψη του Αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης της Κίνας κ. Zhao Dacheng στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, 1 Νοεμβρίου 2018

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης της Κίνας κ. Zhao Dacheng  με πενταμελή αντιπροσωπεία στελεχών του Υπουργείου Δικαιοσύνης της Κίνας επισκέφθηκαν την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, την 1η Νοεμβρίου 2018, και έγιναν δεκτοί από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κα Ξένη Δημητρίου – Βασιλοπούλου.

Στη συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν και οι Αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου κ.κ. Δημήτριος Δασούλας, Χαράλαμπος Βουρλιώτης, Ισίδωρος Ντογιάκος και Παναγιώτης Μπρακουμάτσος, έγινε αναφορά στην πρόθεση των δύο πλευρών να συνεχιστεί η μεταξύ τους αγαστή συνεργασία, τα θεμέλια της οποίας τέθηκαν με την υπογραφή  από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κα Ξένη Δημητρίου – Βασιλοπούλου και τον πρώην Γενικό Εισαγγελέα της Ανώτατης Λαϊκής Εισαγγελίας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας κ. CaoJianmingτου Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου και της Ανώτατης Λαϊκής Εισαγγελίας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, στο Πεκίνο στις 11-9-2017, στα πλαίσια της συμμετοχής της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου στο 22ο Ετήσιο Συνέδριο της Διεθνούς Ένωσης Εισαγγελέων.  

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου αναφέρθηκε στις αρμοδιότητες του/της Εισαγγελέως στο σύστημα απονομής της ποινικής δικαιοσύνης στην Ελλάδα, στον τρόπο επιλογής, τοποθέτησης και προαγωγής του/της, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην κατοχυρωμένη από το Ελληνικό Σύνταγμα  ανεξαρτησία που απολάβουν οι Έλληνες Εισαγγελείς κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.