Συμμετοχή της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου στις 22-25/3/2017 στην ημερίδα με τίτλο : Συστηματική κακοποίηση ανήλικων θυμάτων (Κύπρος)

Επίσημη Επίσκεψη της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου

 

στην Κύπρο, 22-25 Μαρτίου 2017

 

 

 

        Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κα Ξένη Δημητρίου – Βασιλοπούλου, πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο, στις 22-25 Μαρτίου 2017.

 

        Το πρόγραμμα της περιλάμβανε συναντήσεις με τον Γενικό Εισαγγελέα και τον Πρόεδρο του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Κυπριακής Δημοκρατίας. Στα πλαίσια αυτών των συναντήσεων συνομίλησε με δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς των δύο ανώτατων δικαστηρίων και αντάλλαξαν απόψεις για θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος θέτοντας τα θεμέλια μίας αγαστής συνεργασίας στο μέλλον.

 

        Συναντήθηκε, επίσης, με τον Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως καθώς και τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου, ενώ επισκέφθηκε και τις Φυλακές στη Λευκωσία.

 

        Τέλος, ανταποκρινόμενη στην πρόσκληση του Καθηγητή της Νομικής Σχολής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου κ. Χρήστου Σατλάνη, συμμετείχε ως προεδρεύουσα αλλά και ως ομιλήτρια στην Ημερίδα Ποινικού Δικαίου και Ποινικής Δικονομίας, που πραγματοποιήθηκε στις 25-3-2017. Η ομιλία της με τον τίτλο “Συστημική κακοποίηση ανήλικων θυμάτων” αποτέλεσε την αφετηρία για την έναρξη ενός εποικοδομητικού διαλόγου μεταξύ των συμμετεχόντων, εκπροσώπων εγνωσμένου κύρους από τον ακαδημαϊκό και νομικό κόσμο της Κύπρου και της Ελλάδας.